Laser Αποτρίχωση

Μόνιμη αποτρίχωση με το εγκεκριμένο μηχάνημα ARION - Αλεξανδρίτη

Η Laser αποτρίχωση για μόνιμη εξάλειψη της τριχοφυίας με μηχάνημα laser Αλεξανδρίτη ARION, που εφαρμόζεται αποκλειστικά στα Laserline Clinics είναι η μοναδική εγκεκριμένη από το FDA Αμερικής, μέθοδος οριστικής αποτρίχωσης για όλους, γυναίκες και άντρες.

Πώς λειτουργεί η αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη;

Το Laser Αλεξανδρίτη παράγει δέσμη φωτός που είναι σχεδιασμένη να απορροφάται κατά κύριο λόγο από τη μελανίνη (τη χρωστική των τριχών) και να προκαλεί θερμική βλάβη στο στέλεχος και το θύλακο της τρίχας, χωρίς να καταστρέφει τους γύρω ιστούς. Ο θύλακος της τρίχας καταστρέφεται και η σκούρα τελική τρίχα απομακρύνεται οριστικά.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αποτρίχωσης με Laser Αλεξανδρίτη;

Οι παραδοσιακές τεχνικές αποτρίχωσης, όπως κερί, ξύρισμα και τράβηγμα, έχουν μόνο προσωρινό αποτέλεσμα. Η ηλεκτρόλυση, που μπορεί να καταστρέψει την τρίχα μόνιμα, περιλαμβάνει την είσοδο βελόνας σε κάθε τριχικό θύλακο και την εφαρμογή ηλεκτρικού ρεύματος, μια διαδικασία επώδυνη, αργή και κοπιώδης για αποτρίχωση. Μόνο μικρές περιοχές μπορούν να θεραπευτούν στη διάρκεια μιας συνεδρίας, απαιτούνται πολλές συνεδρίες σε χρονικά διαστήματα μηνών έως ετών για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, ενώ ενίοτε η θεραπεία αυτή μπορεί να αφήσει μικρές ουλές. Η χρήση των Laser Αλεξανδρίτη από το εξειδικευμένο προσωπικό μας είναι ασφαλής, αποτελεσματική και εύκολη και επιτρέπει τη θεραπεία μεγάλων περιοχών στη διάρκεια μιας συνεδρίας. Μετά από μία μόνο συνεδρία συχνά η βελτίωση είναι εμφανής, ενώ μετά από επανειλημμένες συνεδρίες επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πόσο καλά είναι ανεκτή η θεραπεία αποτρίχωσης με Laser Αλεξανδρίτη;

Η θεραπεία της αποτρίχωσης είναι καλά ανεκτή και τις περισσότερες φορές υπάρχει ένα μόνο μικρό αίσθημα δυσφορίας τοπικά. Οι περισσότεροι ασθενείς δεν χρειάζονται τοπική αναισθησία, ωστόσο, όταν γίνεται θεραπεία πιο ευαίσθητων περιοχών, εφαρμόζουμε αναισθητική κρέμα 1 ώρα πριν τη θεραπεία, γεγονός που ελαχιστοποιεί τον πόνο.

Ποια είναι η φροντίδα της περιοχής που έγινε η θεραπεία;

Αμέσως μετά τη θεραπεία, η περιοχή μπορεί να εμφανίσει ερυθρότητα και να νιώθετε σα να είχατε ένα ήπιο ηλιακό έγκαυμα. Η αντίδραση αυτή υποχωρεί σε λεπτά έως ώρες. Μετά το τέλος της θεραπείας εφαρμόζουμε ψυχρές κομπρέσες ή / και καταπραϋντική κρέμα για να υποχωρήσουν γρήγορα τα παραπάνω συμπτώματα.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της αποτρίχωσης με Laser Αλεξανδρίτη;

Τα αποτελέσματα της αποτρίχωσης με Laser Αλεξανδρίτη είναι άψογα. Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας εξαρτάται από το χρώμα της τρίχας, το πάχος της τρίχας, την περιοχή του σώματος και το χρώμα του δέρματος. Σχεδόν όλοι οι τύποι τρίχας στους περισσότερους φωτότυπους δέρματος ανακτούν μια καθυστερημένη επανέκφυση μέχρι και 3 μήνες μετά από μία συνεδρία. Μόνιμη μείωση στην επανέκφυση τριχών πετυχαίνεται σε σχεδόν 80% των ασθενών και τα καλύτερα αποτελέσματα είναι εφικτά έπειτα από πολλές συνεδρίες. Η αποτρίχωση με Laser πρότινος περιοριζόταν σε άτομα με σκούρες τρίχες και ανοιχτόχρωμο δέρμα. Ωστόσο σήμερα είναι εφικτή και αποτελεσματική και η θεραπεία πιο σκουρόχρωμων επιδερμίδων.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα;

Επειδή η τρίχα περνάει κατά την ανάπτυξή της από διάφορες φάσεις και τα Laser καταστρέφουν πιο αποτελεσματικά την τρίχα που βρίσκεται στην ενεργό φάση ανάπτυξης, συνήθως απαιτούνται πολλές θεραπευτικές συνεδρίες. Οι περισσότεροι ασθενείς απαιτούν 6-7 συνεδρίες σε μια συγκεκριμένη περιοχή (αναλόγως της περιοχής). Κάποιοι ασθενείς απαιτούν περισσότερες από 7 συνεδρίες. Τα πόδια, οι μασχάλες και το μπικίνι είναι ευκολότερα στη θεραπεία, ενώ το πρόσωπο, κυρίως το άνω χείλος και το πηγούνι, είναι πιο ανθεκτικά. Οι θεραπείες γίνονται κάθε 6-8 εβδομάδες κατά μέσο όρο.

Ποιες είναι οι πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες ;

H θεραπεία με Laser Αλεξανδρίτη που γίνεται από εκπαιδευμένο δερματολόγο, σχεδόν ποτέ δεν έχει μόνιμες ανεπιθύμητες ενέργειες. Η υπομελάγχρωση (ανοιχτότερος τόνος) είναι σπάνια και υπερμελάγχρωση (σκουρότερος τόνος) μπορεί να συμβεί σπάνια σε πιο σκούρους τύπους δέρματος. Αυτές οι διαταραχές στο χρώμα σιγά σιγά υποχωρούν και πολύ σπάνια μπορεί να είναι μόνιμες. Είναι σημαντικό να ακολουθούνται όλες οι οδηγίες πριν και μετά τη θεραπεία, ώστε να ελαχιστοποιούνται όλοι οι πιθανοί κίνδυνοι.

Ελάτε στο χώρο μας για μια εξατομικευμένη διάγνωση των αναγκών σας