Φωτοδυναμική θεραπεία

Η Φωτοδυναμική θεραπεία είναι μία εντελώς φυσική διαδικασία αναζωογόνησης, που με τη χρήση του καθαρού φωτός ενισχύει την οξυγόνωση των ιστών, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης και αναδόμησης της επιδερμίδας.
Είναι μια μη επεμβατική θεραπεία προσώπου και λαιμού που χρησιμοποιεί τη μη θερμική ενέργεια φωτός LED για να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες φυσικών κυττάρων του σώματος προκειμένου να επιταχύνει την αναζωογόνηση και την επιδιόρθωση του δέρματος. Στα πλεονεκτήματά της είναι πως δεν τραυματίζει την επιδερμίδα, δεν αφήνει σημάδια, ενώ δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας μετά τη συνεδρία.
Η Φωτοθεραπεία εφαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας και κάθε χρώμα φωτός έχει την ιδιότητα να ενεργοποιεί διαφορετικούς μηχανισμούς επούλωσης.

Το μπλε φως χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ακμής, καθώς καταπολεμά το βακτήριο της ακμής p. acnes που είναι υπεύθυνο για τα σπυράκια.

Το κίτρινο φως βοηθά στην αντιμετώπιση των ερεθισμών της ευαίσθητης επιδερμίδας καταπολεμώντας ερυθρότητα και βελτιώνοντας την όψη και την υφή το

Το πράσινο φως ενισχύει τη λάμψη και την υγιή όψη της επιδερμίδας.

Το κόκκινο φως έχει την ιδιότητα να διεισδύει βαθύτερα στην επιδερμίδα. Ενεργοποιεί τους ινοβλάστες να παράξουν μεγαλύτερη ποσότητα κολλαγόνου με στόχο τη μείωση των ρυτίδων και των ουλών ακμής, τη βελτίωση της υφής και της ελαστικότητας του δέρματος. Βοηθά επίσης σημαντικά να επιδιορθωθούν τα σημάδια της φωτογήρανσης.
Σε ειδικές περιπτώσεις όπως στην καταπολέμιση της ακμής, η θεραπεία μπορεί να συνδυάσει 2 χρώματα (το μπλε και το κόκκινο για μέγιστα αποτελέσματα.

 

LASERLINE CLINICS

Share This